| Počítej Kalorie | Recepty doma | Domácí účto | FormOffice | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Rybář | Pletení | Email šablony | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Snadné hubnutí | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí guláš


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:15.1.2010

Ingredience:

kližka hovězí: 1 kg
cibule: 330 g
mouka hladká: 65 g
paprika mletá sladká: 14 g
masox: 1 kostka
maggi: 0,5 lžička
majoránka: 1 lžička
jalovec: 8 ks
nové koření: 7 ks
bobkový list: 3 ks
česnek: 1 stroužek
vegeta: 1,5 lžička
tymián: 1 špetka
špek: 170 g
voda teplá: 1,7 lt
pepř mletý: 0,5 g
vegeta papriková: 3 lžička
sádlo: 35 g

Popis:

Maso nakrájíme na 3 cm kostky.Zvlášt usmažime na drobno nakrájený špek.Přecedíme ho do nádoby kde budeme vařit guláš.Škvarky nepoužijeme!Přidáme sádlo,nakrájemou cibuli a smažíme do hněda (nesmí být připálená a nesmí mít bílé tečky).STÁLE MÍCHAT!!
Přidáme maso,pepř,sladkou papriku,jalovec,nové koření,bobkový list a sůl.Restujeme až vystoupí tuk - NEPODLÉVAT! Potom podlijeme přiměřeně (maso nesmí být úplně ponořeno ) teplou vodou a dusíme až je maso skoro měkké.Zaprášíme moukou a chvíli za stálého míchání restujeme.Přidáme zbytek teplé vody,tymián,masox,
paprikovou vegetu,česnek,majoránku ,vegetu,magi a povaříme.Když je guláš hustý,zředíme jej teplou vodou.Když je řídky,zahustíme hladkou moukou , rozmíchanou ve studené vodě.Krátce povaříme.


Jít na recept Hovězí guláš >>