| Pletení | EET Účtenky | Hromadné emaily | Omalovánky | Email šablony | Počítej Kalorie | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře na PC | MojeUnikovka.cz | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Holubí pečínka po živánsku


Doba přípravy:
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:13.6.2009

Ingredience:

sul,pepr
paprika
1 holub
slanina
bile vino - nejlepe Muscat Otonel nebo Muller - Thurgau

Popis:

2 dny sypeme zrni na parapet naseho , pripadne sousedovic okna.
Pote si holubi jiz zvyknou a budou priletat jeste drive nez nasypeme.
Jednoho z holubu nenapadne snadno odchytime. nenapadne proto, aby byla duvera holubu, pripadne souseda, nadale zachovana.
Na pripravenem ohnisti opalime rychle peri, zbytek ocistime, a pak vyvrhneme a oddelime hlavu a behaky.Oplachneme. V pripade, ze se jedna o holuba dopnaka chyceneho v lese plachneme, protoze myslivec je asi nablizku.
Osolime, opeprime, opaprikujeme, prolozime slaninou a zalijeme bilym vinem.
Zabalime do alobalu, radeji dvojiteho.
Vlozime mezi řeřave uhliky a 20 minut nechame propect,ohen udrzujeme jen nepatrny aby se maso nespalilo.
Vysledek je vynikajici. Pro ty kdo chytaji holuba poprve doporuceno pred odchytem holuba vypit pul lahve bileho vina (ne více), pro zkusenejsi doporuceno vino pit az ke kureti.



Jít na recept Holubí pečínka po živánsku >>