| Rybář | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Email šablony | DWN.cz | Počítej Kalorie | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Hlemýždi | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: hlemýždi (uzavřených v ulitách) 20 ks | ||||||||
Popis: Oprané hlemýždě vhodíme do velkého kastrolu vařící vody,aby se rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme z ulity jehlicí na protahování slaniny a měkkou část z nich odkrojíme.Tuhé části hlemýžďů vymneme v soli a dobře vypereme v teplé vodě. Pak je vložíme do vývaru a vaříme do měkka,asi 2-3 hodiny. |