| Omalovánky | DWN.cz | EET Účtenky | Počítej Kalorie | FormOffice | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Rybář | Pletení |
|
| ||||||||
Hlemýždi | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: hlemýždi (uzavřených v ulitách) 20 ks | ||||||||
Popis: Oprané hlemýždě vhodíme do velkého kastrolu vařící vody,aby se rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme z ulity jehlicí na protahování slaniny a měkkou část z nich odkrojíme.Tuhé části hlemýžďů vymneme v soli a dobře vypereme v teplé vodě. Pak je vložíme do vývaru a vaříme do měkka,asi 2-3 hodiny. |