| Domácí účto | Rybář | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Pletení | Hromadné emaily | Recepty doma | EET Účtenky | FormOffice | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Hlávkové zelí s masem (Čína) | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 100g libového vepřového masa (kýta, ramínko, libový bůček) | ||||||||
Popis: Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájime na jemné nudličky a osmažíme je na pánvi s olejem. Hned zpočátku je trochu posolíme, aby pustilo vodu a rychleji změklo. Za stálého míchání smažíme asi 8 minut mělo by zůstat polosyrové. Na druhé pánvi osmažíme maso nakrájené na nudličky a rozmíchané se solamylem, bílkem a vodou. Smažíme na prudkém ohni do té doby, než maso zbělá. Pří míchání oddělujeme nudličky masa od sebe. Asi za dvě minuty, až bude maso hotové, smícháme se zelím. Pokud máme, tak přidáme pórek, šikmo nakrájený na dlouhé nudličky, dále okořeníme a pro zvýraznění chuti přidáme ocet. Směs promícháme a ihned podáváme. |