| Pletení | Email šablony | Domácí účto | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | FormOffice | Omalovánky | Recepty doma | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Heče-peče


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:21.7.2018

Ingredience:

práškový cukr
strouhané vlašské ořechy
švestková povidla
citron

Popis:

Na vále zpracujeme 56 dkg práškového cukru, 28 dkg strouhaných vlašských ořechů a 11 dkg tužších švestkových povidel. Přidáme šťávu z 1 citronu a okořeníme strouhanou kůrou z jeho půlky. Správnou hustotu hmoty regulujeme množstvím ořechů. Výslednou "cihlu těsta" vyválíme na poměrně dost vysoký plát, který nakrájíme na proužky. Polijeme citronovou polevou (cukr, vřelá voda a citronová šťáva) a po částečném ztuhnutí je vytvarujeme do podkoviček. Dáme na pečící papír sušit do trouby, sice předem vyhřáté, ale nyní již vypnuté. Může se nechat osušit i při pokojové teplotě, což trvá pochopitelně podstatně déle. Je to vláčné, nepřeslazené, nepečené cukroví, které svou chutí připomíná ovoce - prostě Heče Peče. Patří mezi první sladkosti, které z talířků zmizí a zatím nikoho nezklamaly. Z této dávky dostaneme cca 35 ks.


Jít na recept Heče-peče >>