|
| Pletení | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | FormOffice | DWN.cz | Recepty doma | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | Omalovánky |
|
| ||||||||
|
Heče-peče | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: práškový cukr | ||||||||
|
Popis: Na vále zpracujeme 56 dkg práškového cukru, 28 dkg strouhaných vlašských ořechů a 11 dkg tužších švestkových povidel. Přidáme šťávu z 1 citronu a okořeníme strouhanou kůrou z jeho půlky. Správnou hustotu hmoty regulujeme množstvím ořechů. Výslednou "cihlu těsta" vyválíme na poměrně dost vysoký plát, který nakrájíme na proužky. Polijeme citronovou polevou (cukr, vřelá voda a citronová šťáva) a po částečném ztuhnutí je vytvarujeme do podkoviček. Dáme na pečící papír sušit do trouby, sice předem vyhřáté, ale nyní již vypnuté. Může se nechat osušit i při pokojové teplotě, což trvá pochopitelně podstatně déle. Je to vláčné, nepřeslazené, nepečené cukroví, které svou chutí připomíná ovoce - prostě Heče Peče. Patří mezi první sladkosti, které z talířků zmizí a zatím nikoho nezklamaly. Z této dávky dostaneme cca 35 ks. |