| Domácí účto | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře na PC | Rybář | Email šablony | Recepty doma | Počítej Kalorie | Omalovánky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Pletení | Snadné hubnutí | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Halušky s bryndzou a slaninou


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

brambory 3 - 4 větší
hruba mouka 4 velké lžíce
hladká mouka 4 velké lžíce
sůl
vejce 1
bryndza 25dkg
25dkg slaniny, nejlépe uzené nebo oravské
petržel nebo pažitka

Popis:

- brambory namixujeme nebo natřeme, přidáme vejce, hrubou mouku, sůl a nakonec hladkou mouku
- vše zamícháme a těsto musí být " vláčné ", tj. když nabereme na lžícu a otočíme ji na bok, těsto musí pomalu klouzat dolů
- pokud není " vláčné" zahustíme hladkou moukou
- připravíme bryndzu: - do hrnku dáme asi 1dcl mléka a bryndzu v něm rozmícháme
- připravíme slaninu: - nakrájet na malé kostičky a osmahnout na oleji

- do hrnce dáme vařit vodu,hladina minimálně 8-10cm, až voda vře osolíme ji, pak uvedeme do slabého varu
- těsto pak protlačujeme přes " haluškovač" do hrnce s pomalu vřící vodou
- občas opatrně zamícháme, když jsou halušky uvařené, všechny vyplavou na hladinu a voda začne pěnit

- propláchnem vlažnou vodou a scedíme do větší mísy, přidáme bryndzu, slaninu, dobře zamícháme
- ozdobíme pažitkou či petrželkou a ihned konzumujeme


Jít na recept Halušky s bryndzou a slaninou >>