| Omalovánky | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | Rybář | Recepty doma | Pletení | EET Účtenky | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Gordon bleu z telecího masa


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.7.2019

Ingredience:

4 telecí řízky po cca 200 g
4 špetky soli a čerstvě mletého popře
4 tenké plátky vařené šunky (75 g)
4 tenké plátky ementálu (50 g)
1 č.l. mleté sladké papriky
4 p.l. mouky
2 vajíčka
6 p.l. strouhanky
50 g kokosového tuku
2 p.l. másla
1/2 citronu
1 svazek kadeřavé petržele

Popis:

řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme
polovinu každého řízku obložíme šunkou a ementálem,
přehneme a zajistíme párátky
na mělké talíře dáme mouku a strouhanku, na hlubokém
rozšleháme vejce
na pánvi rozehřejeme kokosový tuk s máslem - mezi
tím řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance
Smažíme po každé straně 6 minut
Podáváme ozdobený citronem a zelenou petrželí

Příloha: vařené fazolové lusky, grilovaná rajčata, brambory nebo bramborové krokety


Jít na recept Gordon bleu z telecího masa >>