| Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily | FormOffice | DWN.cz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Rybář | EET Účtenky | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Goja - zapečená specialita


Doba přípravy:02:45
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:26.7.2013

Ingredience:

svazek vyčištěných tlustých střev-vepřových
5 stroužku česneku
3kg brambor
300g uzeného boku
majoránka
sul
2 lžíce sádla

Popis:

střeva je nutno 2 dny před konzumací naimpregnovat rozmačkaným česnekem který ze střev vytáhne veškeré pachy.

Z brambor(natřeme) připravíme hmotu jako na bramborák.
uvaříme 0.3l vody a natřené brambory spaříme vroucí vodou,osolíme a přidáme majoránku(dle chuti)namačkáme 5 stroužku česneku a zamícháme.připravíme si hluboký pekáč.jeden konec střeva svážem a do druhého konce naléváme(třeba přes uříznuté hrdlo z pet láhve)ochucené natřené brambory.naplněné střevo ukládáme spirálovitě do pekáče.po naplnění zavážeme druhý konec pevnou nití.přidáme do pekáče sádlo.mezi střeva natlačíme nakrájené uzené maso a zalejeme vodou po okraj.pečeme v troubě na 200 min 2 hodiny až do zlatova.střeva po pul hodince pečení propíchneme vidličkou,aby je neroztrhalo.toto je jídlo opravdu pro fajnšmekry a kdo jednou okusí,už nechce jinak.dobrou chut.


Jít na recept Goja - zapečená specialita >>