| Formuláře ZDARMA | Email šablony | FormOffice | Omalovánky | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Pletení | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Frgál povidlový


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.6.2015

Ingredience:

1těsto
1/2 kg polohrubé mouky
1/4 l mléka
8 dg kvasnic
8 kostek cukru
3 žloutky
1 dl oleje
sůl
2 drobenka
10 dg polohrubé mouky
10 dg cukru
5-6 dg másla(dle potřeby)
3nádivka
250 g povidel
1 polévkova lžíce rumu
mléko(dle hustoty povidel)
kapání
50 g másla
1 vanilkovy cukr

Popis:

Připravíme si kvásek s vlažného mléka ,cukru a kvasnic do kterého zamícháme žloutky,mouku,olej a sůl.
Vše důkladně vymísíme a necháme vykynout.Po vykynutí rozdělíme na menší kousky.
V míse smícháme mouku,cukr a máslo,až se začne tvořit drobenka.
Smícháme povidla s rumem,a v případě hutších povidel přidáme trochu mléka.
Na vymaštěný plech roztáhneme těsto , kraje potřeme bílkem , do středu rozetřeme nádivku a posypeme drobenkou.Dáme do předem rozehřáte trouby (250´C)pečeme do zlatova.Po upečení pokapeme rozpuštěným máslem s vanilkovým cukrem.


Jít na recept Frgál povidlový >>