| Rybář | Počítej Kalorie | Domácí účto | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Pletení | Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Omalovánky | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Francouzský jablkový koláč


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.2.2015

Ingredience:

Těsto:
125 g hladké mouky
50 g másla
50 g moučk. cukru
1 vejce
1/3 balíčku prášku do pečiva
špetka soli
Jablečná náplň:
1 kg oloupaných a najemno ustrouhaných jablek
2 balíčky skořicového cukru
150 ml studené vody
1 vanilkový puding
Šlehačková náplň:
1 lžička želatiny Dr.Oetkera(čirá
jemně mletá)
2 polévkové lžíce studené vody
250 ml šlehačky
ztužovač šlehačky
Na ozdobení strouhaná čokoláda

Popis:

Z mouky másla, cukru, vejce, pr. do peč. a soli vypracujeme těsto. Těstem vyložíme dno předem vymazané dortové formy a dáme péci. Po upečení necháme vychladnout.
Ostrouhaná jablka smícháme se skořicovými cukry a podusíme. Přidáme puding smíchaný s vodou a uvaříme do zhoustnutí. Ještě horkou náplň nalijeme na upečený korpus.

Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat a potom ji ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme do tuha a opatrně přimícháme studenou želatinu. Na vychladlou jablkovou náplň navrstvíme šlehačkovou náplň a nazdobíme strouhanou čokoládou. Necháme tuhnout v ledničce.


Jít na recept Francouzský jablkový koláč >>