| Hromadné emaily | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Pletení | Rybář | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Omalovánky | Recepty doma | DWN.cz | EET Účtenky | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Francouzské brambory s kysaným zelím


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:16.2.2015

Ingredience:

700 g brambor
250 až 300 g kysaného zelí
250-300g točeného salámu (či jiného podle chuti)
2 střední cibule
1 šlehačka
sůl
pepř
kousek másla na vymazání zapekácí mísy.

Popis:

Sýrové a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka silná zhruba 1/2 centimetru. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, oloupaný salám nastrouháme či nakrájíme na nudličky a z kysaného zelí vymačkáme šťávu. Do máslem vymazané zapékací mísy (kdo může, vymaže sádlem, lze vymazat i olejem) klademe těsně k sobě kolečka sýrových brambor, lehce je osolíme a opepříme. Poklademe vrstvou kysaného zelí, nastrouhaným(nakrájeným) salámem a nakonec dáme na tyto vrstvy kolečka cibule. Takto všechny vrstvy opakujeme a končíme vrstvou plátků brambor, kterou opět lehce osolíme a opepříme. Vše zalijeme šlehačkou a dáme do vyhřáté trouby 180 stupňů zapéct asi na jednu hodinu. Zapíjíme nejlépe pivem.


Jít na recept Francouzské brambory s kysaným zelím >>