| Formuláře na PC | DWN.cz | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Rybář | Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | Domácí účto | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Francouzské brambory


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2009

Ingredience:

1 kg brambor
25 dkg anglické slaniny nebo uzeného masa
2 vejce
1 cibule
2 dcl smetany,olej nebo tuk na pečení,
2 lžíce strouhanky - 1 balení směsi KOTANYI Mix Francouzské brambory

Popis:

Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno, osmahneme na pánvi do zlatova a necháme zchladnout. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme vodu a necháme zchladnout. Poté brambory nakrájíme na kostičky či plátky. Do pánve na zapékání vymazané tukem nebo olejem a zesypané strouhankou položíme střídavě vrstvou brambor, vrstvou cibulky se slaninou a vrstvou brambor.
Směs koření smícháme do hladka se smetanou a vejci. Touto omáčkou přelijeme připravené brambory a zapékáme v rozehřáté troubě asi 40 minut.


Jít na recept Francouzské brambory >>