| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Recepty doma | Omalovánky | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | FormOffice |
|
| ||||||||
Francouzská zelňačka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 100 g slaniny | ||||||||
Popis: Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, z hlávky zelí odstraníme tuhý košťál a rozkrájíme na 4 díly. Na slanině s olejem necháme zesklovatět cibuli s bílým pepřem a bobkovým listem. Přidáme zelí a mírně oblanšírujeme. Na minutu zakryjeme poklicí a necháme vydusit. Přidáme očištěnou, na kusy pokrájenou mrkev, celer, petržel a zalijeme horkou vodou. Vaříme na mírném ohni, dokud kořenová zelenina nezměkne. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bílé víno. Kořenovou zeleninu vyjmeme a propasírujeme do vývaru. |