| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Recepty doma | Omalovánky | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Francouzská zelňačka


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:7.12.2020

Ingredience:

100 g slaniny
lžíce olivového oleje
1 větší hlávka zelí
300 g cibule
4 stroužky česneku
2 větší mrkve
3 petržele
půlka celeru
bílý pepř celý
černý pepř
sůl
bobkový list
tymián
200 ml bílého vína
čerstvá zelená petrželka

Popis:

Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, z hlávky zelí odstraníme tuhý košťál a rozkrájíme na 4 díly. Na slanině s olejem necháme zesklovatět cibuli s bílým pepřem a bobkovým listem. Přidáme zelí a mírně oblanšírujeme. Na minutu zakryjeme poklicí a necháme vydusit. Přidáme očištěnou, na kusy pokrájenou mrkev, celer, petržel a zalijeme horkou vodou. Vaříme na mírném ohni, dokud kořenová zelenina nezměkne. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bílé víno. Kořenovou zeleninu vyjmeme a propasírujeme do vývaru.


Jít na recept Francouzská zelňačka >>