| Rybář | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Domácí účto | DWN.cz | Pletení | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | FormOffice | Zbrojní průkaz | Email šablony | Recepty doma | Počítej Kalorie | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Filety mořského vlka s olivami a sušenými rajčaty,


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.7.2021

Ingredience:

česnek 3 stroužky
filety ančoviček 4 kusy
filety mořského vlka 4 kusy
kapary 50 g
olej 5 cl olivový
olivy 200 g černé
pepř bílý
pepř 1 kávová lžička růžový
rajčata 0.5 kg
tymián 1 kávová lžička sušený
vývar 0.4 l telecí, silný
sůl

Popis:

Do mixéru dáme vypeckované černé olivy, česnek, kapari, ančovičky a to vše umixujeme v hladké pyré. Ke konci ještě přidáme trochu olivového oleje. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, dáme zchladnout do studené vody s ledem. Po vychladnutí rajčata vyjmeme, oloupáme a rozčtvrtíme. Ze čtvrtek rajčat seřízneme vnitřní dužinu se semínky. Vzniklé plátky dužiny skládáme na cukrářský plech potažený pečícím papírem. Poté osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, přikryjeme pečícím papírem a dalším cukrářským plechem. Dáme do trouby sušit jednu hodinu při teplotě 40°C. Filety mořského vlka si položíme kůží na pracovní plochu. Mírně osolíme a opepříme, pomažeme olivovým pyré, na které naskládáme sušená rajčata. To celé dáme do pekáče vymazaného olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 - 15 minut. Silný telecí vývar dáme do kastrolu, přidáme celý růžový pepř a dáme redukovat na jednu třetinu původního množství, poté osolíme. Filety podáváme přelité omáčkou, kterou jsme ozdobili koprem.


Jít na recept Filety mořského vlka s olivami a sušenými rajčaty, >>