| Recepty doma | Počítej Kalorie | Omalovánky | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Email šablony | Snadné hubnutí | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Filé v nádivce


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:31.10.2018

Ingredience:

4 porce rybího filé
1 citrón
sůl
hladká mouka na obalení
olej
nádivka:
2 rohlíky
1 šálek vody
2 vejce
po 2 lžících hrášku a sterilovaných žampiónů
4 plátky anglické slaniny
po špetce pepře, muškátového květu a papriky
1 stroužek česneku
2 lžíce zelených bylinek
2 lžíce másla
sůl

Popis:

filé pokapeme citrónem, osolíme a necháme chvíli odležet. Pak je obalíme v mouce a na rozehřátém oleji z jedné strany osmažíme. Obrátíme ji a na osmaženou stranu naneseme nádivku. Rybu pečeme při mírné teplotě v troubě, až se nádivka propeče a zezlátne.
Příprava nádivky :
Rohlíky pokrájíme, zalijeme vodou a necháme nasát. Pak je vymačkáme, dáme do mísy a přidáme žloutky, hrášek, nasekané žampióny, nudličky slaniny, koření, rozetřený česnek, bylinky, rozehřáté máslo a sůl. Do promíchané směsi lehce zapracujeme ušlehaný sníh z bílků.

Doporučená příloha:

vařené brambory a zeleninový salát


Jít na recept Filé v nádivce >>