|
| Pletení | FormOffice | MojeUnikovka.cz | Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Email šablony | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
|
Fazole podle Romana | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 3 druhy fazolí (od každého druhu cca 1/2 3dl hrníčku) | ||||||||
|
Popis: Den předem namočíme fazole. Do hrnce vlijeme cca 2,5 l horké vody, vhodíme fazole a bobkové listy a dáme vařit. Přidáme masox, česnek, nastrouhanou mrkev, tymián a sůl. Těsně před uvařením fazolí vhodíme na kostičky nakrájené brambory a vlijeme mléko s rozmíchanou moukou (já používám šlehač na šlehačku). Vaříme do změknutí brambor a dochutíme Vegetou nebo polévkovým kořením. Odstavíme a podle chuti přidáme ocet. Obzvláště dobré chuti docílíme, pokud do každého talíře vložíme půl osmaženého libereckého párku (párek podélně rozpůlíme a lehce příčně nařežeme slupku, abychom mohli lžící lépe odkrajovat). Poměr veškerých ingrediencí můžeme samozřejmě podle chuti různě měnit. Přeji vám dobrou chuť. |