| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Email šablony | MojeUnikovka.cz | FormOffice | Snadné hubnutí | DWN.cz | Domácí účto | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Dušená šunka z vepřového plecka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1,5 kg vepřového plecka 1 | ||||||||
Popis: 1,5 kg vepřového plecka (kýty), nakrájet na kostky 5 cm, pak přemlíti jen šnekem na masovém mlýnku. Přidáme 1,2 dkg normální soli, 2 dl vody, na špičku nože mletého cukru a 1 stroužek česneku utřít. Maso, sůl, česnek a vodu s cukrem smícháme dohromady až do vsáknutí. Ponechat 24 hodin v chladu. Potom promíchat a nacpat do sklínky masovky (vyložit celofánem) a sklenku uzavřít pérem. Ponořit do vody v hrnci a 1,5 hodiny vařit. Po vychladnutí vytáhnout. |