| Omalovánky | Pletení | Domácí účto | Rybář | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Email šablony | Počítej Kalorie | FormOffice | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Drůbeží salát s lískovými oříšky a pórkem


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.1.2014

Ingredience:

400 g drůbežích prsíček,
sůl,čerstvě mletý pepř,
50 ml oleje,
250 g pórku,
250g majonézy,
150 g nahrubo nakrájených lískových oříšků,
šťáva z jednoho citrónu,
špetka cukru,
1 KL kari koření

Popis:

Drůbeží prsíčka z obou stran opepříme, osolíme a na rozehřátém oleji za častého obracení asi 5 minut po obou stranách opékáme. Opečená prsíčka dáme stranou. Pórek očistíme, pod proudem vody opláchneme, sytě zelenou část odřízneme (k přípravě salátu ji nepoužijeme) a bílou část nakrájíme na tenká kolečka, která vsypeme do slané vařící vody a vaříme je dvě minuty, necháme je pak okapat a dáme do chladna.
Majonézu promícháme s rozsekanými oříšky, osolíme, opepříme, přikápneme citrónovou šťávu, přidáme cukr a koření kari. Drůbeží prsíčka rozkrájíme na drobné kousky. Na plochou salátovou mísu rozložíme polovinu vychladlého pórku. Druhou polovinu promícháme s masem a majonézou a přidáme do mísy k pórku. Salát necháme asi hodinu odležet a pak jej zasypeme zbytkem rozsekaných lískových oříšků.


Jít na recept Drůbeží salát s lískovými oříšky a pórkem >>