| Hromadné emaily | EET Účtenky | Domácí účto | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Recepty doma | Email šablony | Rybář | Snadné hubnutí | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Drůbeží játra se žampiony a zeleninou


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.6.2009

Ingredience:

600 g drůbežích jater
2 barvné papriky
150 g žampionů
1 menší pórek
sůl
mletý pepř
olej
1 lžička solamylu
sójová moučka
280 g vařené rýže

Popis:

Drůbeží játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Pórek a papriky omyjeme a nakrájíme na širší nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme na dílky.
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme játra a rychle je osmahneme. Přebytečný olej odebereme a přidáme k játrům nakrájenou papriku, pórek a žampiony. Vše společně orestujeme. Zalijeme asi 150 ml vody a necháme asi dvě minuty povařit.
Solamyl rozmícháme v troše vlažné vody, nalijeme k játrům a zahustíme šťávu. Zakápneme sójovou omáčkou, dochutíme pepřem. Krátce povaříme a nakonec játra osolíme. Podáváme s vařenou rýží.


Jít na recept Drůbeží játra se žampiony a zeleninou >>