| Pletení | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony | Omalovánky | Snadné hubnutí | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | FormOffice | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Drůbeží játra s nudlemi


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.10.2014

Ingredience:

500 g drůbežích jater
1 cibule
50 g slaniny
500 g zelených nudlí
3 lžíce másla
850 g loupaných sterilovaných rajčat
100 ml šlehačky
2 lžičky Maizeny
majoránka

Popis:

Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle ze všech stran opečeme kousky jater. Osolíme a opepříme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme na teplém místě. Vyškvaříme kostičky slaniny a necháme v ní zesklovatět jemně nasekanou cibuli. Rajčata scedíme, rozkrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Okořeníme majoránkou a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Omáčku zahustíme maizenou rozmíchanou ve šlehačce. Vložíme zpátky játra a povaříme asi 3 minuty. Nakonec ještě podle chuti okořeníme a podáváme se zelenými nudlemi.


Jít na recept Drůbeží játra s nudlemi >>