| Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Email šablony | Recepty doma | DWN.cz | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky | FormOffice | Hromadné emaily | Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Drobné ovoce s vanilkovou omáčkou


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:3.2.2010

Ingredience:

Ovocná směs:
po 300 g malin a jahod
400 g borůvek
1 vanilkový lusk
150 ml šťávy z černého rybízu
100 g cukru
1 balíček vanilkového pudinku

Vanilková omáčka:
500 ml mléka
1 balíček vanilkové omáčky v prášku
2 lžíce cukru
1 balíček vanilkového cukru
125 ml smetany.

Popis:

Maliny přebereme, všechno ovoce omyjeme a osušíme, jahody překrojíme napůl. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme dřeň. Dřeň i lusk, 150 ml šťávy z černého rybízu, cukr. Přidáme ovoce a uvedeme do varu. Vanilkový pudink rozpustíme v 6 lžících studené vody, vmícháme do ovocné směsi a ve studené vodní lázni necháme vychladnout. Během chlazení směs několikrát rychle promícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Na vanilkovou omáčku rozpustíme obsah balíčku v 6 lžících mléka. Zbylé mléko s cukrem a vanilkovým cukrem uvedeme do varu, zahustíme rozpuštěným vanilkovým práškem, krátce povaříme. Vanilkovou omáčku vychladíme ve studené vodní lázni.




Jít na recept Drobné ovoce s vanilkovou omáčkou >>