| Počítej Kalorie | Omalovánky | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | DWN.cz | Snadné hubnutí | Email šablony | Domácí účto | Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Recepty doma | Hromadné emaily | Rybář | FormOffice |
|
| ||||||||
Drahošova mísa - zapečená zabijačka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 jitrnice | ||||||||
Popis: Dáme vařit na poloviny nakrájené oloupané brambory. Orestujeme cibuli na sádle, ochutíme podravkou a pokryjeme orestovanou cibulí dno zapékací mísy. Na takto rozprostřenou cibuli naklademe na plátky asi 1/2 cm nakrájené uvařené brambory v jedné vrstvě, na ni naskládáme na 1 cm silné špalíky nakrájené jelito a jitrnici. Dále vyskládáme poslední zbytek nakrájených brambor. Vršek brambor potřeme olejem a dáme zapéct do trouby. Jakmile brambory na vrchu zapékací mísy začnou zlátnout, zalijeme mísu rozkvedlanými vejci ochucenými podravkou a ozdobíme mísu obloženým rajčetem. Ještě 10 minut pečeme a podáváme v míse na stůl. |