| Omalovánky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Hromadné emaily | Email šablony | Pletení | Počítej Kalorie | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Domácí účto | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dortík Raffaello


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:25.6.2017

Ingredience:

Na těsto:
5 vajec
150 g práškového cukru
prášek do pečiva
100 g mouky
1/2 dl vody

Na krém:
3 šlehačky
2 bílé čokolády (cca 100 g)
200 g kokosu

Popis:

Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta. Dáme péct do dortové formy - okrouhlé (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme - nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu, nalámanou na kousky, mícháme - mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části - 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).
Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.
Bonbony se jmenují Želé ovoce, želé s ovocnou příchutí


Jít na recept Dortík Raffaello >>