| Recepty doma | Počítej Kalorie | Email šablony | Hromadné emaily | DWN.cz | Zbrojní průkaz | FormOffice | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře na PC | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Pletení | Rybář |
|
| ||||||||
Domažlický koláč | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g polohrubé mouky | ||||||||
Popis: Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm(obkreslíme talíř). Papíry potřeme tukem. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g. Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní. Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady:). Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15 - 20 min. |