| DWN.cz | Pletení | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma | Domácí účto | Omalovánky | Email šablony | FormOffice | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře na PC | EET Účtenky | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí tlačenka


Doba přípravy:03:30
Počet porcí:20
Autor:
Přidáno/změněno:16.8.2017

Ingredience:

1 vepřové koleno
1 jazyk
2 nožičky
300 g libového vepřového masa
200 g vepřových jater
lžička celého pepře
6 zrnek nového koření
1 cibule
sůl

Popis:

Do hrnce s vodou vložte koleno, jazyk, nožičky a libové maso, přidejte cibuli, sůl a vařte. Ke konci varu asi na 10 min. přidejte játra. Pak maso vyndejte, kůže sloupněte a vraťte vařit do vývaru. Trošku vývaru odeberte na talířek, dejte na chladné místo a nechte tuhnout. Je-li dost tuhý, můžete jej scedit, pokud není, ještě vývar povařte. Maso a játra nakrájejte na kostičky, jazyk oloupejte, nakrájejte a přidejte k masu. Vše zalijte vývarem a podle chuti ještě osolte a opepřete. Vezměte tlačenkovou fólii, na jedné straně ji potravinářským provázkem pevně zavažte, naplňte směsí a zavažte i na druhé straně. Zavěste na vařečku do větší nádoby s vroucí vodou a 40 min. zvolna vařte. Pak tlačenku otočte a vařte ještě 30 min. Vyndejte ji a nechte v chladu do druhého dne ztuhnout.


Jít na recept Domácí tlačenka >>