| Domácí účto | DWN.cz | Pletení | Formuláře na PC | Omalovánky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Email šablony | Snadné hubnutí | FormOffice | Rybář | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Domácí klobásy uzené | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 kg bůčku | ||||||||
Popis: Hovězí maso se umele na jemnější šajbě, přimícháme všechno koření a vodu a vymícháme prát. Tučné od bůčku nakrájíme na kostičky /asi 1 kg /.Zbytek masa se semele na hrubo.Vše spojíme, druhý den plníme do střev, tak, že si z masového strojku vyndáme nůž a šajbu, vložíme nástavec s hladkou hubicí. Střeva si krátce namočíme, nasuneme na nástavec celou délkou. Vložíme maso a klikou otáčíme tak rychle abychom mohli vytlačit do střeva tolik masa, aby klobásy byly dostatečně napěchováné ale aby neprotrhly střevo. Hotové klobásy jsou dlouhé asi 20 - 25 cm. Provázkem zavážeme konce a máme vždy dvě nohy pohromadě. Uložíme do chladu. Třetí den udíme asi 3 hodiny teplým kouřem. |