|
| Zbrojní průkaz | EET Účtenky | DWN.cz | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | Omalovánky | Domácí účto | Pletení | Snadné hubnutí | MojeUnikovka.cz | FormOffice |
|
| ||||||||
|
Domácí klobása | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 5 kg nemastneho bravcoveho masa z lopatky | ||||||||
|
Popis: Maso dokladne ocistime, pokrajame na vacsie kocky, osolime, osladime, premiesame, nalozime do kameninovej nadoby a nechame postat na chladnom mieste 4 dni. Potom maso zomelieme, pridame vsetky koreniny, premiesame, vlozime spat do nadoby a nechame este den odlezat. Pred plnenim criev nechame postat 5 hodin v kuchyni, aby maso malo izbovu teplotu. Znovu dobre premiesame a plnime do pripravenych tenkych bravcovych criev. Klobasy udime pomaly, aby sa zaroven aj susili. |