| Formuláře ZDARMA | Email šablony | Zbrojní průkaz | Rybář | DWN.cz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Omalovánky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře na PC | Pletení | Hromadné emaily | FormOffice |
|
| ||||||||
Domácí klobása | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 5 kg nemastneho bravcoveho masa z lopatky | ||||||||
Popis: Maso dokladne ocistime, pokrajame na vacsie kocky, osolime, osladime, premiesame, nalozime do kameninovej nadoby a nechame postat na chladnom mieste 4 dni. Potom maso zomelieme, pridame vsetky koreniny, premiesame, vlozime spat do nadoby a nechame este den odlezat. Pred plnenim criev nechame postat 5 hodin v kuchyni, aby maso malo izbovu teplotu. Znovu dobre premiesame a plnime do pripravenych tenkych bravcovych criev. Klobasy udime pomaly, aby sa zaroven aj susili. |