|
| Email šablony | Domácí účto | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Recepty doma | EET Účtenky | Pletení | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | Zbrojní průkaz | FormOffice | DWN.cz | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
|
Domácí čabajka | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 10 kg vepřové kýty nebo plecka | ||||||||
|
Popis: Maso nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 cm, nebo semeleme na strojku s deskou s většími otvory. Dáme do vhodné nádoby, přidáme koření, česnek a vše důkladně promícháme. Touto hmotou naplníme střeva tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny. Naplněný polotovar necháme 3 dny v chladnu uležet,při teplotě mezi 1-6 st.C. Třetí den pověsíme do udírny a studeným kouřem udíme až docílíme červené barvy. Vyuzené necháme dozrát na chladném místě alespoň jeden měsíc. |