| EET Účtenky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Hromadné emaily | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Formuláře ZDARMA | Rybář | Email šablony | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Domácí účto |
|
| ||||||||
Domácí čabajka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 10 kg vepřové kýty nebo plecka | ||||||||
Popis: Maso nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 cm, nebo semeleme na strojku s deskou s většími otvory. Dáme do vhodné nádoby, přidáme koření, česnek a vše důkladně promícháme. Touto hmotou naplníme střeva tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny. Naplněný polotovar necháme 3 dny v chladnu uležet,při teplotě mezi 1-6 st.C. Třetí den pověsíme do udírny a studeným kouřem udíme až docílíme červené barvy. Vyuzené necháme dozrát na chladném místě alespoň jeden měsíc. |