| Formuláře na PC | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Rybář | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky | Email šablony |
|
| ||||||||
Domácí čabajka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 10 kg vepřové kýty nebo plecka | ||||||||
Popis: Maso nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 cm, nebo semeleme na strojku s deskou s většími otvory. Dáme do vhodné nádoby, přidáme koření, česnek a vše důkladně promícháme. Touto hmotou naplníme střeva tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny. Naplněný polotovar necháme 3 dny v chladnu uležet,při teplotě mezi 1-6 st.C. Třetí den pověsíme do udírny a studeným kouřem udíme až docílíme červené barvy. Vyuzené necháme dozrát na chladném místě alespoň jeden měsíc. |