| Formuláře na PC | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Rybář | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí čabajka


Doba přípravy:
Počet porcí:60
Autor:
Přidáno/změněno:21.6.2015

Ingredience:

10 kg vepřové kýty nebo plecka
27 dkg soli
5 gr sanytru (dusičnan sodný
1 dkg práškového cukru
1 dkg nahrubo mletého kmínu
5 dkg mletého černého pepře
7 dkg mleté sladké papriky
2 dkg mleté pálivé papriky
8 dkg třeného česneku



Popis:

Maso nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 cm, nebo semeleme na strojku s deskou s většími otvory. Dáme do vhodné nádoby, přidáme koření, česnek a vše důkladně promícháme. Touto hmotou naplníme střeva tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny. Naplněný polotovar necháme 3 dny v chladnu uležet,při teplotě mezi 1-6 st.C. Třetí den pověsíme do udírny a studeným kouřem udíme až docílíme červené barvy. Vyuzené necháme dozrát na chladném místě alespoň jeden měsíc.


Jít na recept Domácí čabajka >>