| EET Účtenky | Pletení | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Domácí účto | Recepty doma | Snadné hubnutí | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Omalovánky | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Divoká kachna pečená | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 divoká kachna | ||||||||
Popis: Očištěnou kachnu posolíme a trochu opepříme. Na kastrol dáme máslo, nadrobno pokrájenou mrkev, a cibuli a vše trochu podusíme. Potom vložíme připravenou kachnu, přidáme dva plátky citronu, kousek bobkového listu a zrnka jalovce. Kachnu nejdříve dusíme pod poklicí, pak poklici sejmeme a kachnu volně pečeme. Když je měkká, vyjmeme ji ze šťávy, do které pak přidáme mouku a červené víno, vše necháme povařit. Kachnu pokrájíme na porce a poléváme procezenou šťávou. |