| Rybář | Pletení | Email šablony | FormOffice | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Hromadné emaily | Omalovánky | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře na PC | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Divoká husa na lesnický způsob


Doba přípravy:03:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.1.2015

Ingredience:

1 divoká husa
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
10 žampiónu
5 oliv
olej
divoké koření
kečup
sůl

Popis:

Divokou husu oškubeme, střeva vyvrhneme, nad ohněm opálíme chloupky a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Takto připravenou husu vložíme na pekáček s olejem a cibulí, osolíme, okořeníme divokým kořením a dáme do trouby péci. Pečeme do měkka, za častého přelévání šťávou, podlévání vodou a obracení. Když je husa dozlatova upečená a měkká, vyjmeme ji, šťávu vydusíme na tuk, přidáme trochu kečupu a hladkou mouku, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme na šťávu. Šťávu procedíme přes cedník a vložíme do ní na plátky nakrájené očištěné žampióny a vypeckované olivy nakrájené na kostičky. Ve šťávě žampióny podusíme do měkka.. Husu nasekáme na porce a přeléváme šťávou se žampióny a olivami. Vhodnou přílohou jsou mandlové krokety nebo opékané brambory a jeřabinkový kompot.


Jít na recept Divoká husa na lesnický způsob >>