|
| EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | MojeUnikovka.cz | Pletení | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Hromadné emaily | FormOffice |
|
| ||||||||
|
Divoká husa na lesnický způsob | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 divoká husa | ||||||||
|
Popis: Divokou husu oškubeme, střeva vyvrhneme, nad ohněm opálíme chloupky a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Takto připravenou husu vložíme na pekáček s olejem a cibulí, osolíme, okořeníme divokým kořením a dáme do trouby péci. Pečeme do měkka, za častého přelévání šťávou, podlévání vodou a obracení. Když je husa dozlatova upečená a měkká, vyjmeme ji, šťávu vydusíme na tuk, přidáme trochu kečupu a hladkou mouku, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme na šťávu. Šťávu procedíme přes cedník a vložíme do ní na plátky nakrájené očištěné žampióny a vypeckované olivy nakrájené na kostičky. Ve šťávě žampióny podusíme do měkka.. Husu nasekáme na porce a přeléváme šťávou se žampióny a olivami. Vhodnou přílohou jsou mandlové krokety nebo opékané brambory a jeřabinkový kompot. |