|
| DWN.cz | Omalovánky | Pletení | Počítej Kalorie | EET Účtenky | FormOffice | Recepty doma | MojeUnikovka.cz | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Domácí účto | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
|
Divočák na tatranský způsob | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 kg vykosteného stehna z diviaka | ||||||||
|
Popis: Umyté a osušené stehno prešpikujeme slaninou, osolíme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní opražíme pokrájanú cibuľu, očistenú a umytú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme celé nové korenie, citrónovú kôru, ocot a opečené stehno, mierne podlejeme vývarom alebo vodou a pod prikrývkou za občasného prelievania vlastnou šťavou dusíme do mäkka. Hotové stehno pokrájame na porcie, sťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme mliekom a vodou a 20 minút dobre povaríme. Pred dokončením dochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a prepasírujeme. Do hotovej šťavy pridáme hribiky pokrájané na kolieska a udusené na masle. Každú porciu môžeme ozdobiť kolieskom citróna a brusnicovým kompótom. |