| Hromadné emaily | Email šablony | Pletení | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Rybář | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Domácí účto | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Divočák na tatranský způsob | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg vykosteného stehna z diviaka | ||||||||
Popis: Umyté a osušené stehno prešpikujeme slaninou, osolíme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní opražíme pokrájanú cibuľu, očistenú a umytú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme celé nové korenie, citrónovú kôru, ocot a opečené stehno, mierne podlejeme vývarom alebo vodou a pod prikrývkou za občasného prelievania vlastnou šťavou dusíme do mäkka. Hotové stehno pokrájame na porcie, sťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme mliekom a vodou a 20 minút dobre povaríme. Pred dokončením dochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a prepasírujeme. Do hotovej šťavy pridáme hribiky pokrájané na kolieska a udusené na masle. Každú porciu môžeme ozdobiť kolieskom citróna a brusnicovým kompótom. |