| Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře na PC | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Pletení | Rybář | FormOffice | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Recepty doma | DWN.cz | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Debrecínský guláš.


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:21.12.2009

Ingredience:

750 g hovězího masa(přední nebo zadní)
150 g tuku
250 g cibule
1 a půl lžičky sladké papriky
pepř
1 l vývaru
50 g hladké mouky a 50 g másla na jíšku
- 50-80 g anglické slaniny
4 nožičky kořeněného párku (písecká klobása)
sůl.

Popis:

hov. maso nakrájíme na větší kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na polovině tuku do růžova, přidáme papriku, necháme ji zpěnit a nasypeme maso. Za stálého míchání osmahneme po všech stranách a podlijeme 1 dl vody. Osolíme, opepříme, přidáme překrájená rajčata na čtvrtky ( i se slupkou). Přilijeme vodu (vývar) až na potřebné množství, uzavřeme papiňák a dusíme 40-50 minut. Potom papiňák zchladíme, otevřeme, maso vyndáme a guláš zahustíme udělanou jíškou. Povaříme a přes husté síto přecedíme na maso.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, trochu roztavíme, přidáme a osmažíme na ní oloupané a nakrájené na kolečka párky, přidáme do omáčky společně chvíli povaříme.
Omáčka je hustší, načervenalá, má masitou, kořeněnou chuť.
Příloha:
vařené brambory, houskový knedlík, dušená rýže, těstoviny. Saláty dle chuti, na maso na talíři můžeme dát několik plátků cibule


Jít na recept Debrecínský guláš. >>