| 
   
 | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře na PC | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | DWN.cz | Domácí účto | Pletení |   
   
   | 
  
    
  | ||||||||
| 
     Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle  | ||||||||
    
  | ||||||||
| 
   Ingredience: 100g sušené švestky, 100g jablečná šťáva, špetka skořice, 100g oleje, 1000 g dančího masa, sůl, pepř, 100g mrkve, 100g celeru, 150g cibule, 50g přepasírovaných vařených rajčat, bobkový list, jalovec, 0,5 l červeného vína, 100g perníku  | ||||||||
| 
     Popis: Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem  |