| Rybář | EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře na PC | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Créme brulée


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.4.2017

Ingredience:

600 ml smetany na vaření nebo 33% smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr Dr. Oetker
50 g cukru krupice
2 žloutky
2 vejce
100 g třtinového nebo přírodního cukru

Popis:

1. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. V kastrůlku svaříme smetanu s vanilkovým a krupicovým cukrem a odstavíme z ohně. Do zchladlé směsi rozmícháme žloutky a vejce a rozdělíme do zapékacích formiček. Formičky postavíme do pekáčku nebo na plech s vyšším okrajem a pekáček zalijeme horkou vodou tak, aby voda sahala zhruba do poloviny zapékacích misek.
2. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme ve vodní lázni asi 45-60 minut, dokud krém nezpevní a neztuhne. Misky vyjmeme z vodní lázně, necháme vychladnout a uložíme na 4 hodiny do lednice. Před podáváním posypeme povrch krému třtinovým cukrem a zapečeme pod naplno rozpáleným grilem, dokud cukr nezkaramelizuje a nezezlátne, trvá to zhruba 3-4 minuty.
3. Zkaramelizovaný cukr utvoří na povrchu tvrdou krustičku. Dezert necháme vychladnout a podáváme. Povrch můžeme zalít tekutým zkaramelizovaným cukrem, který okamžitě ztuhne v tvrdou krustu


Jít na recept Créme brulée >>