| Email šablony | Počítej Kalorie | Recepty doma | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | DWN.cz | Pletení | Omalovánky | FormOffice | Rybář | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Čočka na kyselo | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 30 dkg čočky | ||||||||
Popis: Čočku přebereme a namočíme na 1 hodinu do studené vody. Vodu slijeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vadou asi na 2 prsty nad čočku, osolíme, přidáme bobkový list, uzavřeme a vaříme asi 35 minut. Před koncem připravíme cibulovou zápražku (na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, zapražíme moukou a necháme lehce zapražit), kterou zředíme trochou vývaru nebo vody na kašovitou hmotu. Po otevření hrnce vyjmeme koření, vmícháme zápražku, ocet a osolíme. Podáváme s volským okem, vejci natvrdo, párkem. |