| Pletení | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | Rybář | Hromadné emaily | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Email šablony | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Čínský řízek II.


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:30.11.2014

Ingredience:

500 g kuřecího masa
3 vejce
3 lžíce solamylu
1 menší pórek
1/2 lžičky mletého pepře
sůl,špetka moučkového cukru
1 lžička grilovacího koření
olej na smažení
4 menší rajčata
8 listů hlávkového salátu
pórek

Popis:

1. Kuřecí maso dobře očistíme,omyjeme,osušíme čistou utěrkou a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky.
Pórek nakrájíme na tenké pláty a trochu si dáme stranou na ozdobu.V hluboké misce rozšleháne vajíčka se solamylem,přidáme nakrájený pórek,pepř,sůl,cuke a grilovací koření a vše důkladně promícháme.Do směsi přidáme kuřecí maso promícháme a dáme na 24 hodin uležet do lednice.
2. Druhý den na pánvi rozehřejeme olej,po naběračkách naléváme připravenou směs,kterou na pánvi upravíme na asi 15 mm vysoký řízek.Smažíme po obou stranách do zlatova.
3. Rajčata nakrájíme na kolečka,listy salátu pečlivě očistíme,omyjeme a necháme odkapat.Připravíme si 4 talíře a na každý dáme po dvou listech hlávkového salátu.Potom na talíře rozdělíme osmažené řízky a obložíme je kolečky rajčat.K čínským řízkům podáváme orestované brambory nebo hranolky.Na závěr každou porci posypeme nakrájeným pórkem a podáváme.


Jít na recept Čínský řízek II. >>