| Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | FormOffice | Rybář | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře na PC | Omalovánky | Pletení |
|
| ||||||||
Čínská čajová vejce | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 12 vajec | ||||||||
Popis: Každé vejce propíchneme na oblém konci špendlíkem, aby během vaření nepopraskalo. Vejce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10-12 minut. Pak je vyjmeme a zchladíme pod tekoucí vodou. Oťukáme je nebo lehce rozválíme po stole, aby skořápka popraskala, ale neoddělila se od vajec. Dáme vejce zpět do hrnce a přidáme zbývající suroviny, pokud nejsou vejce zcela ponořená, ještě dolijeme vodu. Potom je uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a necháme zvolna vařit asi hodinu. Vejce necháme vychladnout v tekutině - můžeme je v ní nechat až 24 hodin, získají výraznější chuť i vůni. Těsně před podáváním vejce oloupeme - budou mít zajímavý vzhled starožitného porcelánu. |