|
| Recepty doma | FormOffice | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz | Pletení | Hromadné emaily | Email šablony | MojeUnikovka.cz | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
|
Čínská čajová vejce | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 12 vajec | ||||||||
|
Popis: Každé vejce propíchneme na oblém konci špendlíkem, aby během vaření nepopraskalo. Vejce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10-12 minut. Pak je vyjmeme a zchladíme pod tekoucí vodou. Oťukáme je nebo lehce rozválíme po stole, aby skořápka popraskala, ale neoddělila se od vajec. Dáme vejce zpět do hrnce a přidáme zbývající suroviny, pokud nejsou vejce zcela ponořená, ještě dolijeme vodu. Potom je uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a necháme zvolna vařit asi hodinu. Vejce necháme vychladnout v tekutině - můžeme je v ní nechat až 24 hodin, získají výraznější chuť i vůni. Těsně před podáváním vejce oloupeme - budou mít zajímavý vzhled starožitného porcelánu. |