| 
   
 | Zbrojní průkaz | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | Omalovánky | Recepty doma | MojeUnikovka.cz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Email šablony |   
   
   | 
  
    
  | ||||||||
| 
     Čínská čajová vejce  | ||||||||
    
  | ||||||||
| 
   Ingredience: 12 vajec  | ||||||||
| 
     Popis: Každé vejce propíchneme na oblém konci špendlíkem, aby během vaření nepopraskalo. Vejce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10-12 minut. Pak je vyjmeme a zchladíme pod tekoucí vodou. Oťukáme je nebo lehce rozválíme po stole, aby skořápka popraskala, ale neoddělila se od vajec. Dáme vejce zpět do hrnce a přidáme zbývající suroviny, pokud nejsou vejce zcela ponořená, ještě dolijeme vodu. Potom je uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a necháme zvolna vařit asi hodinu. Vejce necháme vychladnout v tekutině - můžeme je v ní nechat až 24 hodin, získají výraznější chuť i vůni. Těsně před podáváním vejce oloupeme - budou mít zajímavý vzhled starožitného porcelánu.  |