| Rybář | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | Domácí účto | EET Účtenky | Hromadné emaily | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Omalovánky | FormOffice | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Čínská čajová vejce | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 12 vajec | ||||||||
Popis: Každé vejce propíchneme na oblém konci špendlíkem, aby během vaření nepopraskalo. Vejce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10-12 minut. Pak je vyjmeme a zchladíme pod tekoucí vodou. Oťukáme je nebo lehce rozválíme po stole, aby skořápka popraskala, ale neoddělila se od vajec. Dáme vejce zpět do hrnce a přidáme zbývající suroviny, pokud nejsou vejce zcela ponořená, ještě dolijeme vodu. Potom je uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a necháme zvolna vařit asi hodinu. Vejce necháme vychladnout v tekutině - můžeme je v ní nechat až 24 hodin, získají výraznější chuť i vůni. Těsně před podáváním vejce oloupeme - budou mít zajímavý vzhled starožitného porcelánu. |