| Pletení | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Email šablony | Rybář | Omalovánky | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Cikánské řízky z telecího masa | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 6 telecích řízků, ne tenko naklepaných a jejich okraje několikrát nažíznuté | ||||||||
Popis: Osolit a opepřit řízky, ponořit je do vajíčka a potom obalit ve strouhance. Poskládat je na mřížku.Na středním ohni rozehřát olej s máslem (původně se používá sádlo) na těžké pánvi. Osmažit řízky po obou stranách so zlatova, celkově asi 15min. Udržovat je v teple na ubrousku.Na pánev přidat cibuli (je-li zapotřeby, přidat trochu oleje navíc) a osmažit ji do skoro zlatova. Přidat papriky, houby a vývar. Nepřikryté dusit, až je zelenina měkká. Sem tam zamíchat.Rozmíchat kyselou smetanu s moukou a přidat ji do omáčky. Povařit do zhoustnutí a ihned nalít na řízky. Posypat vše petrželkou a podávat horké. Přeji dobrou chuť. |