| Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Email šablony | Pletení | FormOffice | Rybář | Recepty doma | Omalovánky | Domácí účto | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Cikánská omáčka s houbami


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:31.10.2018

Ingredience:

100 g kys. okurek
150 g čersvých očištěných hub (žampiony, hřiby)
100 g uzeného vařeného jazyka
40 g másla
3/4 l rajčatové omáčky bez hub

Popis:

Houby, kyselé okurky a jazyk nakrájíme na velmi jemné nudličky a na rozehřátém másle osmažíme (orestujeme). Potom směs zalijeme připravenou rajčatovou omáčkou a ještě asi 8 minut povaříme. Podáváme ji k vařenému hovězímu masu, k dušeným karbanátkům, k těstovinám, houskovým knedlíkům apod.
Rajčatová omáčka: V kastrole rozehřejeme 30 g másla, k němu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme, pak přidáme koření, sůl, rozkrájená rajčata, podlijeme trochou vývaru doměkka je udusíme a sítem protřeme. Z másla a mouky připravíme zlatožlutou jíšku, postupně ji podléváme zbylým studeným vývarem a za stálého míchání 20 minut povaříme. Do takto připravené základní omáčky přidáme podušená prolisovaná rajčata osladíme, osolíme, podle chuti okyselíme citonovou šťávou a ještě krátce povaříme.


Jít na recept Cikánská omáčka s houbami >>