| Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Recepty doma | Rybář | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře na PC | Omalovánky | Domácí účto | Pletení | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.1.2020

Ingredience:

syrové brambory
polohrubá mouka
2 vajíčka
sterilované nebo kyselé zelí
uzené kosti (nejlépe žebra)
vepřové sáídlo
cibule

Popis:

dvě středně velké brambory nastrouháme na struhadle(střední hrubost), přidáme dvě vajíčka a polohrubou mouku (podle hustoty),trochu osolíme a vše zamícháme. Polhrubou mouku přidáváme v takovém množství, aby byla správná hustota (těsto nesmí být moc tuhé - musí se mírna tahnout. Kávovou lžičkou sázíme do vroucí osolené vody, po vyplavání prvník knedlíčků necháme maximálně tři minuty povařit a cedníkem vytahujeme. Při vytahování mírně propláchneme tekoucí vodou.
Na sádle zapěníme cibulku na ni dáme odkapané zelí a ohřejeme, aby nám neschadilo knedlíky. Uzené kosti uvaríéme nejlépe v tlakovém hrnci, potom obereme a přidáme ke knedlíkům a zelí s dobře vše zamícháme.


Jít na recept Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným >>