| Email šablony | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Pletení | FormOffice | DWN.cz | EET Účtenky | Rybář | Omalovánky | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Chlebová omáčka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 litr vývaru z bujonu | ||||||||
Popis: Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájené kůrky chleba a zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Zvolna povaříme asi 15 minut a občas promícháme. Do hotové omáčky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ochutíme pepřem, solí a zázvorem. Nakonec ozdobíme jemně sekanou petrželkou nebo pažitkou. Omáčku můžeme podávat s brambory k vařenému masu. |