| Pletení | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | DWN.cz | EET Účtenky | Omalovánky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Rybář | FormOffice | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Chléb kváskový


Doba přípravy:03:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.10.2018

Ingredience:

350 ml vody
300 g bílé chlebové mouky
120 g žitné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
2 lž. soli
2 lžičky kmínu
1/4 lžičky sušeného droždí
1 lžíce melasy (nebo cukru)

Popis:

Jednotlivé ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny a zapneme program na klasický chleba. Kvásek porvé koupíme v pekárně, pak si ho doma udržujeme tak, že odebrané množství doplníme přidáním 150g žitné mouky a 150ml vody. Promícháme a necháme v pokojové teplotě vzejít a následně spadnou (nejlépe přes noc), pak zavíčkujeme a uložíme v lednici - kvásek tak vydrží zhruba 10dní, pak se musí proces odebrání a doplnění kvásku opakovat.


Jít na recept Chléb kváskový >>