| Pletení | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Email šablony | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Domácí účto | Rybář | EET Účtenky | Formuláře na PC | Recepty doma | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Chilli con carne - polévka před i po flámu


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:11.10.2017

Ingredience:

700 g hovězí zadní
250 g barevných fazolí
100 g slaniny
2 velké cibule
6 stroužků česneku
sladká paprika. sůl
pepř čtyř barev
čerstvé barevné papriky (nejlépe 3 barvy)
4 větší rajčata
oregano - dva sáčky
rajský protlak 150 g
šunka cca 100 g
dvě natvrdo vařená vejce
feferonky nebo chilli papričky

Popis:

Na dvou třetinách slaniny zpěnit nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kosttičky nebo nudličky nakrájené maso a osmahneme, až trochu pustí šťávu. Poté přidáme mletou, sladkou papriku (nešetříme), osolíme a opepříme, podlijeme předvařenou vodou a dusíme. Postupně přidáváme na tenké proužky nakrájenou čerstvou papriku, spařená, zbavená slupky a nakrájená rajčata, pytlík oregana a dodusíme. Následně doplníme fazole, rajský protlak, nejméně dvě feferonky nebo chilli papričky,dle chuti dosolíme a dopepříme (nutno často ochutnávat). Na závěr na zbytku slaniny osmahneme šunku, přidáme na drobno nakrájené natvrdo uvařené vejce, další pytlík oregana a převaříme. Na závěr se může přidat zelená nať petržele.


Jít na recept Chilli con carne - polévka před i po flámu >>