| Snadné hubnutí | EET Účtenky | FormOffice | Domácí účto | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Pletení | Počítej Kalorie | Email šablony | Rybář | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Chalupářský špíz z vepřových jater


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.6.2019

Ingredience:

600g vepřových jater
200g barevných paprik
60g žampionů
80g cibule
150g anglické slaniny
sůl, mletý pepř
60g oleje
100g kečupu
100g plnotučné hořčice
8 plátků chleba
Na ozdobu:
4 listy čerstvého hlávkového salátu
4 velke ředkvičky
proužky papriky

Popis:

Vepřová játra pečlivě opláchneme pod studenou tekoucí vodou a usušíme je papírovým ubrouskem či čistou utěrkou. Poté je nakrajíme na menší kousky a přes mikrotenový sáček je naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kolečka. Očistíme papriky a zbavíme je semeniků a nakrajíme na nudličky. Slaninu nakrajime na malé plátky. Játra posypeme pepřem a spolu kousky anglické slaniny, cibule a barevných paprik a napichujeme na jehly. Špízy opečeme na rozehřátým oleji za všech stran a každý zvlášt zabalíme do alobalu. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a dopečeme. Chleba nakrájíme na tenké plátky. Hlávkový salát opláchneme a necháme okapat. Ředkvičky očistíme od lístků a kořínků, omyjeme je a ozdobně nakrajíme. Před podáváním alobal odstraníme, špízy osolíme a položíme je na krajíce chleba a listy salátu a ředkvičkami.


Jít na recept Chalupářský špíz z vepřových jater >>