| Hromadné emaily | Recepty doma | Rybář | DWN.cz | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Email šablony | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Pletení | Domácí účto | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Chalupářská polévka


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.8.2014

Ingredience:

250 g libového masa (vepřové, krůtí nebo kuřecí)
1 větší cibule
5 lžic oleje
směs polévkové zeleniny
4-5 středních brambor
100g čerstvých hub nebo žampiónů
150-200ml sladké smetany
2 lístky bobkového listu
3-5 kuliček nového koření
2 kostky bujónu
pepř, sůl
3 lžíce polohrubé mouky na zahuštění

Popis:

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme smažit dozlatova. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pak přidáme k cibuli, osmahneme, osolíme, opepříme a dusíme cca 10 minut. Přidáme půl balíčku zmrazené kořenové zeleniny (směs na polévku), nakrájené brambory a pokrájené houby. Zalijeme vodou, vhodíme 2 kostky bujónu, vložíme bobkový list a nové koření a vaříme, dokud není maso zcela měkké. Vyndáme bobkový list a nové koření, dolijeme smetanu a vaříme. Z mouky a vody si připravíme zahuštění, tak aby šlo nalít do vařící polévky. Mícháme a vaříme ještě cca 5 minut. Po sundání polévky z plotny dochutíme majoránkou.


Jít na recept Chalupářská polévka >>