| FormOffice | Rybář | Hromadné emaily | Recepty doma | DWN.cz | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Česneková se sněhovými nočky


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.9.2016

Ingredience:

20 stroužku česneku
4 lžíce másla
4 lžíce hl. mouky
sůl
2 vejce
200ml smetany
2 lžíce nasekané pažitky.

Popis:

Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky.V hlubší pánvi nebo v širokém kastrole ( aby se nám pak snadněji zavařili nočky ) rozpustíme máslo a plátky česneku na něm zvolna opečeme do světlorůžova. Dbáme aby, česnek nezhnědl – byl by pak hořký.
Opečený česnek zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme a pak zalijeme 1 l vody, osolíme a necháme přibližně 10 min povařit.
Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh, ze kterého malou lžičkou vykrajujeme nočky a postupně je zavaříme do mírně vroucí polévky. Nočky nejprve velmi nabudou, proto je opatrně v polévce otáčíme a nezavařujeme všechny najednou. Hotovou polévku odstavíme.
Ve smetaně rozšleháme žloutky a vlijeme do vroucí polévky, aby se zahustila. Již nevaříme. Dochutíme nasekanou pažitkou či petrželkou a podáváme.


Jít na recept Česneková se sněhovými nočky >>