| Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Domácí účto | Omalovánky | Hromadné emaily | Rybář | Pletení | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | DWN.cz | EET Účtenky | Email šablony | Recepty doma | FormOffice |
|
| ||||||||
Česneková omáčka II. | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 60 g rostlinného tuku | ||||||||
Popis: Na dvou třetinách tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř a dobře provaříme. Na zbylém tuku lehce osmažíme utřený česnek, přidáme ho do omáčky a krátce povaříme. Pak omáčku přecedíme a dochutíme citrónovou šťávou. Omáčka je vhodná k vařenému i pečenému masu a bramborám, případně houskovému či bramborovému knedlíku. Vynikající je ale i k přírodnímu kuřecímu řízku s hranolkami. |