| Domácí účto | Email šablony | DWN.cz | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Rybář | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Pletení | Recepty doma |
|
| ||||||||
Česneková omáčka II. | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 60 g rostlinného tuku | ||||||||
Popis: Na dvou třetinách tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř a dobře provaříme. Na zbylém tuku lehce osmažíme utřený česnek, přidáme ho do omáčky a krátce povaříme. Pak omáčku přecedíme a dochutíme citrónovou šťávou. Omáčka je vhodná k vařenému i pečenému masu a bramborám, případně houskovému či bramborovému knedlíku. Vynikající je ale i k přírodnímu kuřecímu řízku s hranolkami. |