| MojeUnikovka.cz | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Recepty doma | DWN.cz | Omalovánky | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Snadné hubnutí | FormOffice | Email šablony |
|
| ||||||||
České lívance | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 300 g polohrubé mouky | ||||||||
Popis: Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, lžící mouky a trochou vlažného mléka na kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, rozšlehané vejce smíchané s vlažným mlékem, přidáme vykynutý kvásek a umícháme řídké těsto. Přikryjeme je a necháme kynout, až má dvojnásobný objem. Vykynuté těsto lijeme malou naběračkou do vymaštěného lívanečníku a pečeme po obou stranách do zlatova. Hotové lívance potíráme švestkovými povidly a sypeme strouhaným tvarohem nebo je potřeme jinou ovocnou zavařeninou a ozdobíme tvarohem ušlehaným s kyselou smetanou. Můžeme je také potřít máslem a obalit ve skořicovém cukru. Lívance podáváme vždy teplé. |