| Domácí účto | Počítej Kalorie | Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Rybář | Formuláře na PC | Pletení | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Celozrnný hrníčkový chléb | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 hrníček (250 ml) celozrnné hrubé mouky ječné (nebo špaldovy) | ||||||||
Popis: vše zadělat v míse v těsto (poznámka: před přidáním kvásku a vody je vhodné promíchat všechny suché suroviny dohromady!), přibližně hustoty vánočky, tvar šišatého bochníku či veky a vložit do olejem vymazané formy (na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet). nechat vykynout minimálně 12 hodin. povrch těsta potřít slanou vodou a celou formu zabalit do utěrky (těsto pak lépe vykyne a neoschne). |