|
| Recepty doma | Pletení | Domácí účto | Email šablony | MojeUnikovka.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | EET Účtenky | FormOffice | Hromadné emaily | DWN.cz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
|
Candát pečený se smetanou | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 4 candáti | ||||||||
|
Popis: 1. Porce candáta pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Na vymaštěnou pánev rozložíme polovinu jemně nakrájené cibule, kterou posypeme usekanou petrželkou, kořením, přidáme osolené porce ryb a vše zalijeme vínem. Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Porce necháme odkapat, vložíme do vymaštěné zapékací misky, posypeme drobně nakrájenou cibulí, zalijeme 1 dl horké smetany a podusíme v troubě 3 minuty. Ve zbývající smetaně rozkvedláme žloutky a sůl, nalijeme na porce candáta a zapečeme v troubě, až žloutky ve směsi ztuhnou. Podáváme s vařenými brambory a s dílky citronu. |