| Zbrojní průkaz | Domácí účto | Rybář | Pletení | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Email šablony | Omalovánky | Počítej Kalorie | Recepty doma | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Candát pečený se smetanou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 candáti | ||||||||
Popis: 1. Porce candáta pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Na vymaštěnou pánev rozložíme polovinu jemně nakrájené cibule, kterou posypeme usekanou petrželkou, kořením, přidáme osolené porce ryb a vše zalijeme vínem. Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Porce necháme odkapat, vložíme do vymaštěné zapékací misky, posypeme drobně nakrájenou cibulí, zalijeme 1 dl horké smetany a podusíme v troubě 3 minuty. Ve zbývající smetaně rozkvedláme žloutky a sůl, nalijeme na porce candáta a zapečeme v troubě, až žloutky ve směsi ztuhnou. Podáváme s vařenými brambory a s dílky citronu. |