| Zbrojní průkaz | Domácí účto | Rybář | Pletení | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Email šablony | Omalovánky | Počítej Kalorie | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Candát pečený se smetanou


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.2.2016

Ingredience:

4 candáti
50 g másla
50 g cibule
petrželka
1/2 bobkového listu
1 špetka tymiánu
1 1/2 dl smetany
2 žloutky
5 lžic bílého vína
citrónová šťáva
sůl

Popis:

1. Porce candáta pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Na vymaštěnou pánev rozložíme polovinu jemně nakrájené cibule, kterou posypeme usekanou petrželkou, kořením, přidáme osolené porce ryb a vše zalijeme vínem. Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Porce necháme odkapat, vložíme do vymaštěné zapékací misky, posypeme drobně nakrájenou cibulí, zalijeme 1 dl horké smetany a podusíme v troubě 3 minuty. Ve zbývající smetaně rozkvedláme žloutky a sůl, nalijeme na porce candáta a zapečeme v troubě, až žloutky ve směsi ztuhnou. Podáváme s vařenými brambory a s dílky citronu.


Jít na recept Candát pečený se smetanou >>